Lhisas blogg

Jag bor i en förort norr om Stockholm. Jag har 3 barn och älskar att träna.

Andra milen

Kategori: Träning

Igår tog jag den andra långrundan för i år. Ingen snö på marken. Perfekt!
Jag tänkte mig en flack runda så att jag inte skulle bli så trött av backarna så jag tog en annan runda än förra helgen.
Vad jag inte tänkte på var:
1. Öppet fält bredvid vägen = inget vindskydd
2. Det var inte backfritt. Snarare svagt uppför i närmare 2km innan slutklämmen på lutet kom i form av en brantare backe.
Men när ´jag upptäckte mitt misstag var det ju bara att älga på och försöka hålla ett någorlunda bra tempo.
Jag hade som tur var vinden i ryggen hela uppförslutet och motvind på vägen hem i nerförslutet. Sen när det kom en liten uppförsbacke igen så hade jag en grymt bra springlåt i lurarna som jag tog takt på å då gick det med en rasande fart fast jag var trött :)
Så här ser statistiken ut i nuläget på milen:
 

Träning med Bella

Kategori: Träning

Efter passet på Friskis i måndags hade jag fortfarande träningsvärk i låren. Härlig känsla :)
I Onsdags var jag ute på promenad med grannen i drygt 4km. Och igår då så skulle jag o Bella gå på 90 min boxercise-träning. Inte riktigt boxning utan som träning med lite sparkar och annat kul.
Det är alltid lite bökigt för man ska komma ihåg en hel radda med olika slag i en kombination. Hihi, så man tränar hjärnan en hel del också.
Men vi satte igång o körde fullt ös. Efter en stund var framförallt händerna helt slut. Man spänner underarmen som en galning för att inte vika av handleden när man ska banka på partnern. Bella är stark som en oxe så man får spänna sig galet så man inte flyger iväg nånstans när hon bankar på.
Efteråt skakade både Bella o jag i händerna så det var inte klokt. Jag skulle dessutom köra bil efteråt. När jag skulle nypa till med tummen o pekfingret runt volymknappen på radion gick det inte. Någon finmotorik fanns inte kvar. Blev som helt förlamad, hihi.
Och hela dagen idag när jag suttit o knappat på tangentbordet har händerna skakat av bara den lilla ansträngingen . Men....det är det absolut värt. Jag tycker att det är fantastiskt kul att boxas.
(Bilden är tagen innan passet...ser lite mer sliten ut efteråt ;-) )
                              
 

Måndags träningen

Kategori: Träning

                         
 
Syrran har träningskort på Friskis o Svettis och tipsade mig om att man kunde få en gratis provapåvecka. Klart jag nappade på det. I Fredags var jag iväg o fixade kortet men hann tyvärr inte träna då. Vi hade tänkte träna på Måndag kväll, jag och syrran. Men så blev hon krasslig i halsen och kunde inte följa med. Jag tänkte att jag får väl gå ändå och utnyttja kortet :).
Jag bokade ett medel jympapass på nätet. På anläggningen Kungsholmen. Där har jag aldrig varit förut. Allt är så spejsigt numer. Man ska dra kortet i en automat o så kommer det ett litet kvitto som jag sen ska lämna till värden för passet. Jag frågade noggrant personalen i entren var omklädningen var och hur jag skulle hitta ut till hallen vi skulle vara i. Jag hittade omklädningen och av en händelse såg jag två tjejer som smet ut ur en hemlig dörr till hallen. Det var några gångar och svängar innan man var framme. Jag gick runt lite o hämtade lite vatten. Satte mig att vänta på starten. Då när jag satt där och tittade runt upptäckte jag till min fasa att jag inte kom ihåg från vilket håll jag kommit. Jag skulle inte hitta tillbaks till omklädningen. Huh?!
Ett jätte härligt pass var det. Bra musik o övningar man blev trött av. Efter 55min var det slut och det var bara att följa strömmen mot omklädningen så det löste sig finfint.