Lhisas blogg

Jag bor i en förort norr om Stockholm. Jag har 3 barn och älskar att träna.

På mattan

Kategori: Träning

Idag tog jag en uppvärmingstur på löpbandet. 2 km ganska snabbt. Kändes bra.
Sen ner på mattan för lite styrka. När jag var klar skulle sonen i säng. Jag sprang runt o letade efter honom och snubblade till slut på en klump som lagt sig till rätta på min träningsmatta :-):
Haha, man kan tydligen ha den till flera användningsområden....
 

Måndagsträning

Kategori: Träning

Idag var jag hos min kiropraktor. Det var bra. Jag fick ett kvitto på att jag inte håller på att få stressfraktur i foten. Puh...det var det jag var mest rädd för.
Orsaken till det onda jag hade i båda benen var att jag hade ökat träningen för fort. Hm.. det visste jag väl kanske själv :-). Vad jag inte visste var att musklerna började att öka i volym för att klara av fler såna långa snabba pass och då fick inte musklerna plats i mellan benet o skinnet så att säga. Det heter nåt fint men det kommer jag inte ihåg.
Och varför jag har ont i fotböjen och är stel där beror på att mitt vänsterben inte är placerat rakt under höften när jag springer (inte när jag går heller) vilket gör att jag skjuter ifrån på sidan av foten.
Det har inte märkts så tydligt förut då jag inte har belastat benen så pass mycket som jag gör nu. Så det blir till att gå till en PT för att få fart på springtekniken o hitta rätt steg.
Var ute nu i regnet och tränade lite lugn backintervall med grannen. Det gick kanon.

Glad som en spik :-D

63 dagar kvar

Kategori: Allmänt

Nu har jag beställt tid till kiropraktorn. Vill att han ska checka av varför jag är så stel i fotledsböjen. Men.... jag sprang 9km idag.  Tog det lugnt och lufsade på. Det gick jättebra.  Kände inte av foten förens efter 7.5km. Jag stretchar å tänjer ut musklerna runt vaderna. Tror att det hjälper.