Lhisas blogg

Jag bor i en förort norr om Stockholm. Jag har 3 barn och älskar att träna.

Städa garderob

Kategori: Allmänt

Jag fick lite extra energi häromdagen och böt bort julgardinerna i vardagsrummet. När jag så skulle lägga in de på sin plats i garderoben såg det lite stökit ut därinne. Jag rumsterade om lite i hyllan samtidigt som jag kom på att det ju finns en till hylla i garderoben brevid. Undrar vad som finns i den.....? Där har vi extrakudden för övernattnings-gäster...det visste jag. Men mer då? Jo, där fanns saker som vi lagt in när vi flyttade hit (maj 2009). Till exempel min fina klänning som jag sydde för kanske 20 år sen. Den passade fortfarande!! Yey :-)
                                                         
Sen hittade jag oxå min boxningshandskar. Jag och min granne tränade boxning 1 gång i veckan för typ 18 år sen. Det var riktigt kul. Jag har faktiskt undrat var handskarna tagit vägen...nu vet jag.
Jag överlämnar de med varm hand till Bella så kan hon föra traditionen vidare eftersom hon går på boxning 1 gång i veckan nu. Hejja Bella :-)
                                  
 
 

Här var det 40

Kategori: Allmänt

Ja så var det då dags för minstingen i syskonskaran att fylla 40. Hon hade fest på själva dagen som var i lördags. Jag och kära maken passade på att på förmiddagen ta varsitt träningspass för att bli pigga o glada till kvällen :-).
Skjutsade Emil till kusinerna för övernattning o bus och lek.
Sen bar det iväg till söder om stan där syrran bor och festen skulle hållas. Förberedelserna var i full gång. Bära bord, bära stolar, lägga duk, tejpa duk, skära sallad, skära ostkuber, plocka fram tallrikar o glas. Och....jaa allt som man kan tänka sig. Det gick snabbt och enkelt. Vi var färdiga i ett nafs. Sen ombyte och lite uppfräschning.
                                     
Välkomstdrink var det första på listan.

Sen var det god middag och efterätt.
Baren öppnade och dansen var i full gång.
Efter en härlig festkväll med systeryster var det så dags att krypa till kojs. Söndagen sen bjöd på städning av lokal. Inte lika kul att bära in bord o stolar som att ta fram de. Men vi var effektiva och städningen gick jättebra :-)
Det blev lite skräp, åsså några tomflaskor att sortera.
                                   
 
 

Löpning på is

Kategori: Träning

Det är svårt att inte tappa fart nu när det är is o snö ute. Jag har inga problem med kyla och regn/snö men när isen ligger glashal på backen blir det värre.
I Torsdags förra veckan gav jag mig ändå ut på ett litet lunchpass. Jag hade dagen innan varit ute o rekat lite så att jag visste på ett ungefär var någonstans det var isfritt. Jag kom inte ihåg riktigt rätt märkte jag men det blev som ett intervall pass istället. Lite trippande på isen och sen när det var asfalt körde jag fort som tusan.Så det var helt ok :-)
I söndags körde jag ett lite längre pass. 1 mil i uppför och nerförsbackar på det lagoma snittet 5:27. Jag är nöjd med tanke på att det i toppen på backarna var isigt o halt. Jag måste dock ha en plan på när jag ska lägga in ett ännu längre pass. Typ 2 mil eller så. Måste ju öka distansen så att jag kommer i mål på Maran sen.
Idag körde jag ett intervallpass på lunchen. Hittade en torr och fin trottoar på Norrmälarstrand, så jag for fram och tillbaks där o körde mina intervaller. Efter 12 st intervaller på 50m sprang jag 1 km på 4:46. Sen varvade jag ner lite lagom i 1 km. Blev ett bra pass.