Lhisas blogg

Jag bor i en förort norr om Stockholm. Jag har 3 barn och älskar att träna.

Nu startar träningen

Kategori: Träning

Nu har jag tänkt mig att jag ska börja träna mer systematiskt och efter ett schema så att jag blir snabbare och starkare. Egentligen framförallt starkare så att jag orkar springa hela Stockholm Marathon nästa år. Det känns psykiskt jobbigt just nu att förbereda sig. Men jag tänker att det ger sig ju mer man tränar och förhoppningsvis får resultat.
Jag tänkte börja idag på ett 6 veckors program men har redan fuskat. Haha hur bra börjar inte det??!
Jag låssas att backträningen igår var dagens träning och så kör jag vidare från nu. Jag skulle ha sprungit lätt i 5 km idag, vilket jag alltså inte gjorde. Men jag gick i 4 km så jag har inte latat mig i alla fall. Onsdag är nästa pass och då är det uppvärming 10min, sen Snabb distans 3 km, och sen nerjogg i 10 min. Det ska jag i alla fall klara. 

Skokloster

Kategori: Allmänt

I morse bestämde vi oss för att ta en tur till Skokloster. Först på dagordningen : Bada förstås. Vi åkte till Skokloster camping för att bada. Vi parkerade bilen, tog ut alla badsaker inkl. två solstolar. Vi kånkade och bar allting i värmen en bra bit bara för att konstatera att badet var en 25 meter lång strand utan sol och utan brygga. Inte jätte tilltalande direkt. Ja då bar det av till nästa bad vi hade läst om på nätet. Som tur var hade jag läst en recension på detta bad, Söderskogen, så jag visste att det var lite hemligt att ta sig dit. Man skulle igenom ett trångt bostadsområde och sen en bra bit ner på en väg man inte trodde ledde nånstans. Vi körde ändå fel första försöket men så vips...kom vi rätt ner på badet. Det var iofs också ett litet bad men det fanns både brygga, sol och en rutschkana i vattnet. Emil var jättenöjd och det är ju huvudsaken.
Nr 2 på dagordningen var lunch på Slottet. Det är medeltidshelg där nu så det var marknad och en massa kul ståhej runt omkring. Vi hittade en servering och efter maten drog vi en vända på marknaden. Jättefina silver och bronsringar hade de. Vi tog en lov runt slottet och där såg vi att de hade riggat upp ett tornerspel. Hästar kom galopperandes med riddare och lansar. Emil var inte ett dugg intresserad så vi tittade bara en kort stund innan vi gick o köpte glass. En lyckad dag i det varma vädret :)
 

Resan igår

Kategori: Allmänt

Igår tog vi tåget på morgonen till Centralen för att sedan ta benen till Stadshuskajen för vidare färd mot Mariefred med båt.
Vädret var så perfekt. Båtresan på 3.5 timmar gick väldigt fort. Emil var i stort sett livrädd den första halvtimmen.
Först satt vi o vänta i 20 minuter innan båten skulle gå och Emil frågade hela tiden om en sån båt kunde ramla. Och om den ramlade vad ska man göra då. Var finns flytvästarna och tusen andra frågor. När vi sen backade ut från kajen var han så rädd, stackarn, så han skakade. Men efter att vi åkt i ca 10min bara så lugnade han ner sig och sen var det fullt ös. Han är inne i en fråga-varför-period just nu så man kan bli mer än lovligt galen på alla
frågor. Men...samtidigt måste de ju lära sig ett och annat också :) . Framme i Mariefred sken solen med sina 34 grader rakt i huvvet på oss. Det första vi gjorde var då förstås att leta rätt på ett glass-ställe. Sen vandrade vi runt lite i den pittoreska lilla staden. Tittade lite på ångtåget och var in i kyrkan en sväng. Just det... vi gick ett varv runt slottet också o tittade på fängelsehålorna. Sen var det dags för picknicken. Det bästa med hela resan, tycker jag :-). Jag kommer ihåg när jag hade picknick med familjen när jag var barn. Jag älskade det...och gör det således fortfarande.
Vi satt och tog det lugnt o tänkte att vi kanske lika gärna kan sätta oss vid båten o vänta innan avfärden hem. När vi kom fram till båten var det massor av folk som redan satt på. Så vi gick också ombord för att vara säkra på att få en sittplats tänkte vi. Undrar varför alla var där så tidigt?? När vi tänkte att nu är det 20 min kvar innan båten går så tjöt backtutan...ojdå, vi hade missat avgångstiden med plus 20min. Tur att vi gick dit tidigare än vad vi tänkt ändå, det blev ju alldeles lagom. Trötta och belåtna kom vi så hem.