Lhisas blogg

Jag bor i en förort norr om Stockholm. Jag har 3 barn och älskar att träna.

7 veckor sen operation

Kategori: Allmänt

På måndag har det gått 7 veckor sen jag opererade foten.
I torsdags var jag på återbesök hos läkaren som tittade på röntgenbilder jag tog dan innan.
Han sa att det nu nästan är läkt.  Jag blev ändå lite förvånad för jag trodde att efter 6 veckor är benbrott läkta men han sa 8 veckor.

I och med att jag nu såg före och efter bilder på röntgen gick det upp för mig vad som verkligen hänt i foten. Jag visste ju att det hade med den leden som sitter på fotryggen att göra men hade inte riktigt fattat hur.

Så vad de gjort är att dela den leden på nåt sätt och sen rugga upp benytorna på änden av benen. Sen skruva ihop de så att de ska läka ihop igen som ett solitt ben utan led. 


För att hålla det stabilt under läketiden skruvades det fast en skruv genom stortåbenet och ringtåbenet så att stortåbenet ska få stöd. Alltså har jag just nu lite sämre rörlighet av stortån i sidled.  Vilket oxå leder till att trampdynan under stortån är lite stel och det gör ont att trampa på den. Men det sa läkaren skulle rätta till sig när stödskruven är borta. Så det ser jag fram emot. Om en dryg vecka får jag börja gå utan stödskor och sen om 4 veckor tar de ut stödskruven .

Eftersom trampdynan gör ont att gå på så går jag fortfarande inte längre än ca 400m. 
Senan som går över fotryggen ovanpå stortåbenet är påverkad pga av operationen så den är stel som tusan. Jag drar o stretchar,  det gör ont o det är svårt men hoppas det hjälper för framtiden sen.

🌹